De toekomst van retailers en groothandelaars

De manier waarop consumenten aankopen blijft veranderen. We zien dat tegenwoordig niet enkel voor B2C maar ook voor B2B aankopen het aankoopgedrag en de behoeften van de klant veranderen. Innovatie en technologische vooruitgang spelen daarin een belangrijke rol. Enerzijds is er een enorme digitale golf waardoor aankopen via smartbuttons of online webshops volledige geautomatiseerd verlopen. Anderzijds wordt customer centricity en de persoonlijke aanpak steeds belangrijker om als retailer of groothandel het verschil te kunnen maken. Groothandels en retailers voelen de noodzaak om zich hier aan aan te passen en in te zetten op beleving. Het totaalconcept en de winkelervaring bij het fysiek winkelen worden cruciaal.

Stoopen & Meeûs kijkt samen met de groothandelaar en retailer uit naar de toekomst

Vandaag gingen we met de medewerkers van Stoopen & Meeûs een kijk nemen in de toekomst. Ons bezoek aan Home of Retail gaf ons vernieuwende inzichten in de huidige en toekomstige technologische trends en benadrukte het belang van shopbeleving en customer experience.  Home of Retail staat gekend als hét relevante inspirationele kennisplatform voor retailers, fabrikanten en toeleveranciers rond trends, beleving en analyse van de toekomstige aankoopervaring. Partners verkennen samen de evoluties op het vlak van winkelgedrag en technologie om zich voor te bereiden op de toekomst van het winkelen. Zo versterken ze hun concurrentiepositie en blijven ze relevant in het steeds evoluerende retaillandschap. Het doel is om de volledige retailsector te informeren, te begeleiden en te sensibiliseren.

Beleving en customer experience, dat voel je

Met het vizier op de toekomst en als doel om groothandels zo goed mogelijk bij te staan in het meegroeien met de nieuwe en komende trends spreekt het voor zich dat Stoopen & Meeûs hier ook actief aan deelneemt. Zo kan je tijdens de rondleiding in het Anyville center een aantal minerale afwerkingsproducten bewonderen die de uitstraling en beleving in de winkel direct meer cachet geven. Een mooi afgewerkt interieur draagt indirect bij tot het verhogen van de shopervaring van de klant, en dit zowel op B2C als op B2B niveau.

U bent zelf groothandelaar, architect, interieurarchitect, professionele plaatser of schilder en u wil graag een unieke kijk op de toekomst van retailers en groothandels? Stoopen & Meeûs organiseert regelmatig rondleidingen in de Home of Retail en biedt u de gelegenheid om het vanop de eerste rij mee te ontdekken. Maak gebruik van deze kans en zorg ervoor dat u helemaal klaar bent om uw klant in de toekomst zo goed mogelijk te bereiken.

Ik wil een rondleiding
Heeft u ondertussen nog andere vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u met veel plezier.
Tel: 03 825 00 55