Ken jij The Hub al? Deze gloednieuwe materialenbibliotheek in Gent inspireert architecten met materialen en stalen. Stoopen & Meeûs heeft zo met 24 andere partners een gezamenlijke showroom. Maar, het is veel meer dan dat! The Hub is een ontmoetingsplek waar we kennis en informatie uitwisselen, onderling en met architecten en voorschrijvers..

Het was Woodstoxx die The Hub uit de grond stampte. Deze producent en plaatser van houten oplossingen voor binnen en buiten heeft op het gelijkvloers van het gebouw zijn winkel. De ruimte op de eerste verdieping wilde men op een verbindende manier gebruiken. Maar, hoe kwam Woodstoxx dan bij Stoopen en Meeûs terecht? Eenvoudig, een van de eerste partners in het project raadde Stoopen & Meeûs als specialist in minerale afwerkingen aan om aan boord te komen. En zo geschiedde… Stoopen & Meeûs is om diezelfde reden intussen ook partner van Broeinest, een gelijksoortig initiatief in Amsterdam.

Alles onder één dak

The Hub wil meer zijn dan een gezamenlijke showroom. In deze inspiratiehaven laten architecten en andere voorschrijvers zich onderdompelen in de wereld van de materialen. In de flexwerkplekken, temidden van sferen, materialen en mogelijkheden, gaan ze aan de slag en laten ze zich inspireren. Alle nieuwigheden die de partners aanbieden vind je er onder één dak. De architecten kunnen ze bekijken en betasten. Dat zorgt voor een frisse wind, een nieuwe kijk, een vernieuwende aanpak in hun ontwerpen.

Kruisbestuiving

We zijn trots om deel uit te maken van dit project. Niet alleen hebben we hierdoor een prachtige showroom waar we plaatsers en architecten mee naartoe kunnen nemen, maar nog belangrijker vinden we de kruisbestuiving tussen de verschillende partners van The Hub. Zo zullen we onder andere de wandafwerking van de stand van partner Hullebusch verzorgen op de Biënnale Interieur 2018  in Kortrijk. En verder is het natuurlijk fijn om een vrije werkplek te hebben als we in Gent zijn.

Speeddaten voor architecten

Ook de evenementen die er georganiseerd worden, zorgen voor heel wat animo. Denk maar aan Materia cafe. Daar komt Materia, het internationale netwerk voor innovatieve materialen, uitleg geven over verschillende materialen en hun gebruik. Of 2minutes2meet, een soort van speeddate waarbij architecten de verschillende producten in 2 minuten krijgen voorgesteld. Het is overduidelijk, het bruist in The Hub!

Interieurarchitectuur van morgen ontdekken

De materialenbibliotheek bestaat uit dynamische toonmodules. Het gaat dus om meer dan materialen op zich. Gebruikers kunnen de interieurarchitectuur van morgen ontdekken in een aangename en ongedwongen sfeer.  Stoopen & Meeûs voorzag de wanden en plafonds van The Hub van een afwerking in Crustal en Stuc, net als de winkel van Woodstoxx op het gelijkvloers. Maar, ook elementen in de keuken, zoals de kasten, de keukenbladen, de wandafwerkingen en het sanitair zijn in Stuc afgewerkt.

Charme van producten tonen

Crustal is een decoratieve wandafwerking met eindeloze mogelijkheden om prachtige muurafwerkingen te creëren. Dit product heeft een lange opentijd, wat ervoor zorgt dat je er ontzettend veel structuur in kan brengen. We vinden het dan ook van onschatbare waarde dat voorschrijvers dit product en zijn mogelijkheden ontdekken. Hetzelfde geldt voor Stuc. Stuc is een wand en vloerafwerking die ook kan gebruikt worden in natte ruimtes. Je kan er zelfs volledige douches mee afwerken. Smeerbare natuursteen, zo wordt Stuc ook wel genoemd. Eerlijk, hard in aanvoelen, heerlijk stevig en krasvast. En toch met een zekere elegantie en raffinement. Het is ons absolute topproduct.

Enkel professioneel geplaatst

We richten ons in The Hub met deze professionele producten tot voorschrijvers. We nodigen hen geregeld ter plaatse uit om onze producten te tonen. Plaatsing moet door een professionele plaatser gebeuren.

Meer info: www.thehub.gent