Om nog meer dramatische contrasten en gesofisticeerde elementen in het interieur te kunnen integreren, lanceerde Stoopen & Meeûs recent Roestique. Deze decoratieve roesttechniek op basis van ijzerpoeder is makkelijk aan te brengen en transformeert binnenmuren en decoratieve objecten tot krachtige onderdelen van een gelaagd interieur dat zo gekenmerkt wordt door vergankelijke schoonheid.

Verweerde roestige look

Met hun warme kleuren en contrasten brengen roestige elementen een spannende sfeer in het interieur. Geroest ijzer is een ruw en verweerd materiaal, dat in de natuur mettertijd patina krijgt en nog meer karakter toont. Natuurlijk ijzer verweert echter steeds meer en lost zijn patine bij elke aanraking.

Stoopen & Meeûs biedt met Roestique een veegvaste oplossing: het activeren van de ijzerdeeltjes in de lichtjes gestructureerde pasta verandert een muur of object op korte tijd in een roestig en verweerd onderdeel van een stoer interieur.

Stoer in een dag

Roestique is een decoratieve roesttechniek op basis van ijzerpoeder voor het afwerken van wanden en decoratieve objecten. De pasta is bijzonder eenvoudig met spatel of borstel in één laag aan te brengen op zowat alle ondergronden. De activator wordt vervolgens in één keer aangebracht en activeert onmiddelijk het roesten. Na enkele uren drogen zijn de ijzerdeeltjes door oxidatie geroest en verschijnt het gekozen object of de muur in zijn nieuwe primitieve look.

Deze roesttechniek is uit zichzelf veeg- en watervast en heeft dus geen verdere afwerking nodig.

Uniek effect op één dag

Roestique zorgt voor nog meer structuur- en nuanceverschillen in een gelaagd interieur en draagt zo bij aan een warme gesofisticeerde leef- of werkomgeving. Door dit ruw organisch element op eenvoudige wijze gebouwen binnen te brengen, streeft Stoopen & Meeûs ernaar haar passie voor kleuren op eenvoudige, kwaliteitsvolle en integere manier over te brengen aan haar klanten.