Stoopen & Meeûs blaast dit jaar maar liefst 125 kaarsjes uit. We zijn daarmee een van de oudste bedrijven in Antwerpen. Al die tijd heeft export een heel belangrijke rol gespeeld. En we vieren nog een jubileum dit jaar: Marleen Demeyer werkt 20 jaar voor het bedrijf. Hoewel ze het leuk vindt dat de verjaardag van haar engagement voor het bedrijf samenvalt met het jubileum, blijft ze bescheiden in haar eigen rol.

“Natuurlijk ben ik heel trots op het feit dat Stoopen & Meeûs 125 jaar bestaat”, zegt Marleen Demeyer. “Gedurende de volledige geschiedenis van Stoopen & Meeûs heeft er iemand de taak op zich genomen om het bedrijf vooruit te stuwen. Ik zie mijn eigen rol dan ook eerder als een voortzetting van al het werk van mijn voorgangers.”

De wereld ligt aan onze voeten

En die voorgangers hebben inderdaad wel een en ander gerealiseerd. In 1894 kochten Edmond Stoopen en Paul Meeûs een fabriek in verfstoffen. De oprichters waren begiftigd met een enorme reislust. Dat bracht hen al snel in Zuid-Amerika en de rest van de wereld om natuurlijke pigmenten te kopen. “Maar, ook export zat er al vroeg in”, zegt Marleen Demeyer. “Dat ‘kleine verffabriekje’ had al van in het begin een depot in Egypte. Dat is, zeker voor die tijd, toch onwaarschijnlijk straf!”

 

Nichespeler in zeer specifieke markt

Het is onder andere die mondiale aanpak die van Stoopen & Meeûs een niet te onderschatten nichespeler maakt. “We focussen voor de kleuren en pigmenten bijvoorbeeld zeer sterk op blauw en groen. Dat verkopen we voornamelijk in Marokko en de Dominicaanse Republiek”, zegt Marleen Demeyer. “Daarnaast onderscheiden we ons door het feit dat onze verven worden aangeboden in poedervorm. De klant zal zijn verf dus ter plaatse moeten mengen met water.” We hoeven er niet bij te vertellen dat er dus niet onnodig water moet worden getransporteerd. Dat maakt, naast de natuurlijke oorsprong van de verven, dat de ecologische voetafdruk nog kleiner wordt.

Marktleider in minerale verven en pleisters

Stoopen & Meeûs is doorheen de geschiedenis vooral een producent van pigmenten en kleurstoffen is geweest. De laatste vijftien jaar focust het bedrijf zich echter meer en meer op minerale verven en pleisters. “Dat wordt inderdaad steeds belangrijker. Meer nog, we willen absoluut marktleider binnen de Benelux worden in die minerale verven! Daar werken we met het hele team elke dag hard aan.”

Lessen voor de toekomst

Hoewel Marleen Demeyer nog lang niet denkt aan stoppen, zal haar rol binnen Stoopen & Meeûs natuurlijk wel ooit eens ophouden. We polsten dan ook alvast even naar enkele belangrijke lessen die ze aan haar opvolger zou willen meegeven.

 

  1. Geen paniek, kijk naar de lange termijn

“Het is niet omdat het nu in een bepaald land niet echt goed draait, door bijvoorbeeld economische moeilijkheden, dat het niet volgend jaar beter kan gaan. Schiet dus niet te snel in paniek wanneer iets niet loopt zoals je had gehoopt.”

 

  1. Communicatie en openheid

“Draag van in het begin zorg voor een goede en duidelijke communicatie over wat ieder zijn rol is binnen het bedrijf en wat zijn verantwoordelijkheden zijn. Onduidelijkheid zorgt voor problemen.”

 

  1. Wees nuchter en pragmatisch

“We zijn een klein familiebedrijf. Wees je daarvan bewust en handel ernaar. Als je uit een multinational komt, dan moet je kunnen aanvaarden dat het er hier anders aan toegaat dan wat je gewend bent.”

 

  1. Draag zorg voor je team

“Kijk naar je team en stel je elke dag de vraag: ‘hoe haal ik het beste uit de mensen die ik hier voor me heb?’ Respect en zorg voor elkaar zijn enorm belangrijk voor een goed functionerend team.”

 

  1. Have fun

“Als je er geen plezier aan beleeft, kan je het beter laten. Je moet er met plezier staan, je moet voldoening halen uit je werk. Zelfs als je er elke dag opnieuw hard voor moet werken. In een klein bedrijf val je bijvoorbeeld in waar nodig. Valt er onverwacht iemand weg op de facturatie? Geen probleem, dan draaien we een dag mee op de facturatie. Het is hard werken, maar het loont!”