Verf met een natuurlijke aardse uitstraling en die bovendien ook nog eens goed tot zijn recht komt in zowel authentieke als strakke interieurs? Dan is leemverf absoluut the way to go. Maar er is meer! Er zijn nog wat redenen aan te halen om voor leemverf te kiezen. Zo is het de meest ecologische en natuurlijke verf die je op de markt zal vinden. Bovendien draagt ze bij tot een aangenaam en gezond leefklimaat in de woning.

Leemverf is ontegensprekelijk de meest ecologische en onschadelijke verf die er is. Er zit geen enkel bestanddeel in dat ook maar de minste schade berokkent aan het milieu of de gebruiker. Door de fijne korrel en het feit dat er geen onnatuurlijke stoffen in de verf verwerkt worden, is ze zeer aangenaam om mee te werken. Leuk weetje: je handen zullen nog nooit zo zacht geweest zijn als wanneer je een hele dag met leemverf hebt gewerkt

Ademende muren

Leemverf draagt bij tot een gezond en aangenaam binnenklimaat. We isoleren onze woningen altijd maar beter, en terecht. Maar daardoor loopt de vochtigheid in de binnenruimte vaak zeer snel te hoog op. Goed ventileren is dus de boodschap! En als je  enkele muren in leemverf (dat geldt evengoed voor kalkverf) afwerkt, dan heb je minder ventilatie nodig voor het ontvochtigen van de omgevingslucht. Het vocht kan overdag, wanneer er veel menselijke activiteit is, namelijk in die muren dringen. Gedurende de nacht, wanneer de luchtvochtigheid weer zakt, zal de muur dit vocht weer vrijgeven. Het ademende karakter van leemverf draagt dus bij tot een gezond en aangenaam binnenklimaat.

Makkelijk te verwijderen

Nog een opmerkelijke eigenschap van leemverf is dat het een reversibel, oftewel omkeerbaar, systeem is. Leemverf is afwasbaar. En daarmee bedoelen we niet dat je ze kan afwassen, maar je kan ze letterlijk van de muur af wassen. Geen ideaal systeem van vochtige ruimtes maar des te meer geschikt voor je slaapkamer, keuken of leefruimte.