Het jaar is nog kraakvers en vol mogelijkheden. De ideale tijd om een goedkeurende blik op 2019 te werpen. Het afgelopen jaar hebben we immers heel wat gerealiseerd. Daarnaast hebben we ook wel wat zaadjes geplant die in 2020 zullen groeien en tot bloei komen. We blikken tevreden terug en kijken vol verwachting vooruit.

 Zeggen dat Stoopen & Meeûs een groeiend bedrijf is, is een understatement van formaat. In de decoratieve verven mogen we nu al voor het tweede jaar op rij een forse groei optekenen, zowel nationaal als internationaal.  “We hebben echter niet alleen een groei doorgemaakt, we zijn ook essentiële partnerschappen aangegaan die Stoopen & Meeûs in het buitenland verder op de kaart zetten”, zegt CEO Erik Van Heuven

 

2019, een jaar van nieuwe initiatieven

“Om onze producten op de juiste manier in de kijker te krijgen bij de juiste doelgroep hebben we gekozen voor een duidelijke opdeling in de collecties: de PRO Colleciton en de HOME Collection. Deze branding met concrete visual merchandising richtlijnen mogen we een geslaagde oefening noemen. De aantrekkelijke corners zetten ons gamma in een shopconcept in de kijker bij groothandels en onze partners.”

Kennis en training is iets dat Stoopen & Meeûs hoog in het vaandel draagt, tot grote tevredenheid van de klanten en partners. “We zijn dan ook zeer verheugd dat het nieuwe Center of Excellence een enorm succes kent. Verwerkers kunnen hier via trainingen, gegeven door onze specialisten, leren hoe ze de decoratieve verven voor wanden en vloeren optimaal kunnen toepassen.”

Stoopen & Meeûs is ook ver buiten de landsgrenzen actief. “Voor onze afdeling pigmenten hebben we in 2019 enerzijds een eigen vennootschap opgericht in Marokko. Daarnaast vonden we een partner in China. Vanuit de havenstad Ningbo staan we daar met ons team garant voor consistente hoogkwalitatieve ijzeroxydes”, zegt Erik Van Heuven.

 

 

Speerpunten voor 2020

2019, een bewogen jaar voor Stoopen & Meeûs, maar wat brengt de toekomst? Welke ambities koestert het bedrijf voor dit jaar? “In 2020 gaan we met een aantal nieuwe producten de professionele schilder ijzersterke oplossingen bieden voor hun klanten.” Dit geldt zeker ook voor StucResin : een decoratieve pleister op epoxybasis, zowel voor binnen als buiten, met krasvaste en slagvaste afwerking voor professionele verwerking op vloeren, trappen en tabletten.

“Het is die professionele schilder die we dit jaar extra gaan ondersteunen en er werden extra vertegenwoordigers aangeworven om dit te concretiseren. Die persoonlijke aandacht aan de professionele schilder, opgeleid bij Stoopen & Meeûs, samen met een breed assortiment aan decoratieve verven, is wat zal leiden tot succes in 2020″, besluit Erik Van Heuven.