Denk je dat Stuc plaatsen een fluitje van een cent is? Denk dan maar snel iets anders! Stuc is populair als prestigieuze minerale afwerkingslaag op muren, plafonds, vloeren, aanrechten en trappen, dat ook kan toegepast worden in douches en badkamers. Deze ‘smeerbare natuursteen’ is ecologisch, erg sterk en watervast. Als het goed geplaatst is tenminste, want het plaatsen van Stuc vraagt echt vakmanschap. Wil jij de Stuc-techniek tot in de puntjes beheersen? Bij Stoopen & Meeûs ontwikkelden we een nieuw gecentraliseerd opleidingstraject voor plaatsers. Daarbij zoomen we in op de ondergrond en concrete praktijkoefeningen in ons speciaal vernieuwde Center of Excellence.

Introductiedag: de troeven en risico’s van Stuc

Onze huidige initiatiecursus van een dag blijft het startpunt van de opleiding voor geïnteresseerde plaatsers, stukadoors, schilders of aannemers. Hier krijg je een realistisch beeld van Stuc als materiaal, de toepassingsmogelijkheden en een demo van twee productvarianten. We benadrukken er ook het belang van ondergrondvoorbereiding om nadien problemen te vermijden.

 

Ondergrondvoorbereiding bij Ardex: een goed begin is het halve werk

Bij het plaatsen van Stuc kost de voorbereiding van de ondergrond veel tijd en werk, waardoor plaatsers dit niet altijd genoeg aandacht geven. Vaak is dat goedkoper voor de klant, maar het kan leiden tot ernstige complicaties zoals bijvoorbeeld vertoning van barsten of krimp in het eindresultaat. Dat willen we bij Stoopen & Meeûs koste wat kost vermijden. Professionals die willen specialiseren in het plaatsen van Stuc kunnen daarom, na de initiatieopleiding, de tweedaagse cursus ondergrondvoorbereiding volgen bij onze partner Ardex.

 

Twee dagen praktijkles in ons vernieuwde Center of Excellence

Daarnaast hebben we nog een nieuwgheid: de tweedaagse vervolmakingscursus bij Stoopen & Meeûs in Hoboken, volgend op de module ondergrondvoorbereiding. We bouwden ons opleidingscentrum speciaal om tot een volledig uitgeruste praktijkruimte met zes modules die overeenkomen met een inloopdouche. De cursisten kunnen daar drie wanden, een vloer en binnen- en buitenhoeken smeren als oefening. We geven ter plaatse uitgebreid advies en stomen de deelnemers helemaal klaar om Stuc vakkundig te plaatsen op verschillende ondergronden.

Service

Wie dit nieuwe opleidingstraject helemaal volgt, kan ook nadien rekenen op de steun van Stoopen & Meeûs: we voorzien werfadvies, werfopvolging en kwaliteitscontroles.

 

Ben je plaatser, stukadoor of schilder en geïnteresseerd in dit Stuc-opleidingstraject?

Praktische informatie en inschrijven via deze link