We zetten graag even een van onze topproducten in de spotlight: Stuc. Lees even mee, want Stuc biedt namelijk heel wat mogelijkheden. En dat bedoelen we niet alleen esthetisch. Uiteraard kan er gespeeld worden met kleurnuances en texturen, maar ook op het praktische vlak zijn de mogelijkheden zowat eindeloos. De watervastheid opent mogelijkheden in bijvoorbeeld badkamers en de afwerking met vernis of HardWaxOil zorgt voor een makkelijk onderhoud.

Het ecologische product vaak ingezet voor de afwerking van muren, wanden, trappen en vloeren in zowel klassieke als strakke moderne woningen. De toepassingsmogelijkheden zijn dan ook zeer uitgebreid, zowel op visueel als op technisch vlak.

Ecologisch en onderhoudsvriendelijk materiaal

Een afwerking in Stuc bestaat uit meerdere lagen Stuc die over elkaar worden geplaatst en eventueel gepolierd. Het resultaat is als uitsmeerbare natuursteen. Een Stucafwerking is krasvast en filmvormend afgewerkt. Dat maakt dat het bestand is tegen water en vlekken. Het oppervlak schoonmaken is dan ook kinderspel.

Kampioen in de badkamer

Dat verklaart meteen waarom Stuc zich prima thuisvoelt in de badkamer. Door het watervaste karakter kan je met Stuc perfect een doucheruimte bekleden. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het volgens de regels van de kunst geplaatst is. De plaatsing van Stuc vergt veel vakmanschap. Wij organiseren bij Stoopen & Meeûs dan ook geregeld opleiding voor een correcte plaatsing van Stuc.

Passend in elke stijl

Stuc mag dan al wel een afwerkingstechniek zijn die al lang bestaat, dat betekent niet dat het alleen maar in klassieke interieurs tot zijn recht komt. Stuc draagt in zowel oude gebouwen als in strakke architectuur bij tot de unieke look and feel van een gebouw.

Veel hangt af van het type Stuc en van de plaatsing. Een zeer egaal en strak geplaatste Stuc Granito creëert een heel effen en egaal effect. Wanneer je het aanraakt word je toch een lichte korrelstructuur gewaar. Stuc Deco voelt na polieren dan weer zijdezacht aan en toont meer kleurnuances, waardoor je zelfs een tadelaktlook kan bekomen.

Foto: U eat & sleep hotel by Simon Van Ranst

Op zowat elke ondergrond

Stuc kan je plaatsen om zowat elke ondergrond, zolang die maar stabiel, droog en vetvrij is. Beton en chape zijn natuurlijk de usual suspects, maar je kan hem in vele gevallen ook plaatsen om bestaande tegels, tafels, werkbladen, MDF, trappen, enzovoort. Kortom, de mogelijkheden van Stuc worden enkel beperkt door onze eigen creativiteit.