PASSIE VOOR KLEUR

Passie voor kleur. Dat is wat Stoopen & Meeûs al meer dan 120 jaar drijft. Vanuit het hart van Europa delen wij deze passie met onze klanten door het leveren van pigmenten, kleurstoffen en minerale producten van premium kwaliteit. Onze klanten en hun noden staan daarbij centraal: samen zoeken wij een antwoord op elke unieke kleurbehoefte.

Met een ideale strategische locatie bij de haven van Antwerpen, een globaal netwerk van vertegenwoordigers en meer dan honderd jaar ervaring, is Stoopen & Meeûs een betrouwbare schakel in de waardeketen van klanten in meer dan 80 landen wereldwijd.

Historisch verwierf Stoopen & Meeûs speciale bekendheid voor zijn rijke, diepe groene en blauwe kleuren.

Waarden

Stoopen & Meeûs is een Belgisch familiebedrijf met een trotse geschiedenis. We streven naar langdurige relaties met onze klanten, leveranciers en werknemers. Onze producten zijn milieubewust, vooral door hun minerale samenstelling en het vermijden van VOCs. Zo promoten we een meer natuurlijke, milieuvriendelijke aanpak van verven.

We proberen ook actief toekomstgericht verschil te maken. Reeds 20 jaar sponsoren we 25 kinderen overal ter wereld door middel van PLAN International.

Zo werken we met onze traditionele waarden van eerlijkheidkwaliteit en integriteit aan de toekomst.

Missie

Dankzij onze jarenlange ervaring verkopen we in meer dan 80 landen onze pigmenten, kleurstoffen en minerale afwerkingen van muren en vloeren. We zijn dan ook dé specialist in kleuren! Onze doelstelling is het aanbieden van:

Geschiedenis

De heren Edmond Stoopen en Paul Meeûs kopen in 1894 een Antwerpse fabriek in verfstoffen en andere chemische producten van weduwe De Vos-Persenaire. Daarmee begint een kleurrijk verhaal van reizen en toeval.

Zo beslist één van de meer avontuurlijke vertegenwoordigers in 1905 om naar Zuid-Amerika te reizen. Daar verkoopt hobbyschilder Springael niet alleen zijn eigen schilderijen, maar ook de eerste Dragon-pigmenten en kleurstoffen: de basis voor alle verkoop in deze regio. Zijn reiszucht voert hem in 1910 ook op een reis rond de wereld. Die maakt van Stoopen & Meeûs een pionier in de Belgische export naar buiten-Europese markten.

Het succes van Stoopen & Meeûs’ Dragon-verven volgt uit technische geheimen waarmee zeer exclusieve kleurschakeringen gecreëerd konden worden. Deze waren vooral in het Nabije Oosten erg gewild.

In de jaren 70 van de twintigste eeuw laten de zonen Stoopen en Meeûs de activiteiten van hun succesrijke vaders over aan een verzekeringsmaatschappij. Deze richt tweemaandelijkse raden van beheer op, waarin stilaan de naam van Mw Jackie Sarteel begint te verschijnen… eerst als secretaresse, maar steeds meer als belangrijke stem op vergaderingen. Na de verhuis naar de huidige locatie, neemt zij in 1985 samen met een partner Stoopen en Meeûs over. Het bedrijf krijgt daarmee nieuw leven ingeblazen en de resultaten verbeteren significant.

Sindsdien is Stoopen & Meeûs in handen van de familie. Het aanbod werd uitgebreid met de minerale verven Kalk, Kalei, Leemverf, Stuc, Roestique en productinnovatie Crustal. Ook deze producten worden opnieuw geëxporteerd. Op 16 juli 2014 werd de bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een nieuw labo en een nieuwe productiehal. Daarin komt een gloednieuwe menginstallatie te staan. Daarmee is Stoopen & Meeûs klaar voor de volgende 100 jaar!

In 1895 worden de kleurstoffen nog met de hand gemaald en gemengd. De kleuren drogen in een warme serre en bij warm weer gebeurt dit zelfs in de Antwerpse open lucht.

Stoopen & Meeûs’ merk “Dragon” werd reeds in 1906 geregistreerd.

We are Stoopen & Meeûs, your partner in colour for the next 100 years

Privacyverklaring

Stoopen & Meeûs NV neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om de privacy van haar klanten en contacten te beschermen. Stoopen & Meeûs verbindt zich ertoe om de persoonsgegevens van de klant en derden  te verwerken overeenkomstig de toepasselijke wetgeving inzake de verwerking van persoonsgegevens. Lees hier de volledige en meest recente privacyverklaring.

Algemene verkoopsvoorwaarden

Algemene verkoopsvoorwaarden Stoopen & Meeûs