LEEM

Oeroude techniek voor gesofisticeerd leefcomfort

Leemverf is een matte, minerale en ecologische muur- en plafondverf voor binnentoepassingen. De verf is bijzonder geschikt voor een breed spectrum van toepassingen, gaande van authentieke renovatie van oude gebouwen tot de meest eigentijdse interieurs. Leemverf vertoont relatief weinig kleurnuances vergeleken met b.v. kalkverf.

  • Aangenaam leefklimaat

  • Natuurlijke chic

  • Meest ecologische op de markt

  • Mineraal, milieuvriendelijk en duurzaam

Zowel authentieke renovaties als de meest eigentijdse interieurs halen met leem meer natuurlijk wooncomfort in huis.

Leem biedt een warm leefgevoel door zijn gedempte minerale uitzicht. De aangename structuur van dit oermateriaal verhoogt niet alleen het comfort door zijn natuurlijke chic, maar nodigt ook uit tot het koesteren van vriendschap en geluk: die warmte straalt het gewoon uit.

Leem is een basisproduct dat vele eeuwen geleden zijn oorsprong vond. Toen werd het al gebruikt om huizen mee af te werken. Door de ontdekking van cement werd leem in onze streek verdrongen als bouwmateriaal, maar dankzij zijn thermische isolatie, zijn antistatische eigenschappen en zijn vochtregulerende werking is het weer heel actueel. Leem kan namelijk vocht opnemen en afstaan zodat de luchtvochtigheid in huis op een constant peil blijft. Op die manier vergemakkelijken zijn ademende eigenschappen de taken van ventilatiesystemen. Ook in hermetisch gesloten gebouwen!

Deze eigenschappen maken leemverf ideaal in gebruik bij authentieke renovaties van oude gebouwen maar ook in de meest eigentijdse interieurs. Bovendien zijn met leemverf eindeloos veel decoratieve technieken perfect uitvoerbaar: van een vrij strakke, gedempte, chique look tot een genuanceerd en streperig uitzicht.

Samenstelling

Leemverf bevat geen enkel oplosmiddel of bewaarmiddel en geeft tijdens het verwerken slechts een milde leemgeur af. Hierdoor hoort deze leemverf bij de meest ecologische verven op de markt. Net als grind en zand bestaat het voornamelijk uit korrelig afbraakmateriaal van gesteenten maar het is net iets minder fijn dan klei.

Leemverf is milieuvriendelijk, ademend, vochtregulerend, flexibel en antistatisch. Een snelle verwerking is mogelijk omdat onmiddelijk na drogen reeds de tweede laag gezet kan worden.

Deze verf is onschadelijk en niet irriterend.

Ondergronden

Leemverf hecht zeer goed op verschillende soorten ondergronden. Alle minerale ondergronden zoals baksteen, zuiver beton en sommige pleisters zijn geschikt voor leemverf, maar ook oude verflagen, hout, MDF, metaal, Ytong, enz.

Alleen op permanent vochtige ondergronden of in natte/vochtige ruimten mag leemverf niet gebruikt worden.

Uniek aan de leemverf is trouwens dat de verf makkelijk te verwijderen is door zijn perfect reversibele eigenschappen.

Kleuren

Leemverf vertoont van nature relatief weinig kleurnuances vergeleken met bijvoorbeeld kalkverf. Tenzij die nuances juist gewenst zijn, want een kundige vakman brengt op vraag ook een verouderende witte waas aan, een doorleefd patine of verschillende kleurnuances met extra pigmenten.

Door het laag op laag aanbrengen van verschillende kleuren ontstaan heel subtiele kleurnuances.

De zuigkracht van de ondergrond heeft slechts een kleine invloed op de kleurintensiteit.

Indicatieve kleurkaart

Exclusieve Dragon Pigmenten
Exclusieve Dragon Pigmenten

Voor de vakman

  • Technische fiche UniWallPrimer

    UniWallPrimer is dé primer voor gebruik bij onze Kalkverf en Leemverf. Het is een sneldrogende universele, oplosmiddelvrije primer voor zuigende en niet zuigende ondergronden, geschikt voor afwerking met alkalische producten. Je kan hem gebruiken op steenachtige materialen, cement- en gipsbepleistering, cellenbeton, beton, silicaatsteen, hout, MDF,…Enkel voor kunststof en metaal is hij niet geschikt.

Leem realisaties