ClayPaint

Leemverf

Eeuwenoude techniek voor natuurlijk wooncomfort

Leemverf is een matte, minerale en zeer ecologische muur- en plafondverf. Een échte decoratieve meerwaarde door de eindeloze mogelijkheden aan decoratieve technieken, de zachte kleurtonen en de speling van het licht. Leem is ideaal voor het renoveren van oude gebouwen maar past ook perfect binnen de hedendaagse, veelal meer duurzame interieurs.

  • Premium kwaliteit

  • Matte look, strak of met structuur

  • Zachte kleurtonen

  • Aangenaam leefklimaat

  • Ecologisch en volledig recycleerbaar

  • Vochtregulerend, energiebesparend en geluidsdempend

Leem brengt warmte, rust en leefcomfort in uw woning, kantoor of winkelruimte.

” Men zegt wel eens dat de geschiedenis zich herhaalt en ook in de wereld van decoratieve verftechnieken is dat het geval: het natuurlijke product leem, een eeuwenoud materiaal, beleeft zijn tweede leven. Omdat het product 100% ecologisch is, sluit het perfect aan bij het actuele thema van duurzaam bouwen en versterkt het zo het hedendaagse karakter. Ook de unieke uitstraling verraadt niets van zijn oorsprong in vervlogen tijden. De perfecte techniek om een warme, fijnkorrelige look en ademende structuur te verkrijgen. ” – zoals te lezen in Decoratie  (een uitgave van PMG), door Jade Lambrecht

Leem is een basisproduct dat vele eeuwen geleden zijn oorsprong vond. Toen werd het al gebruikt om huizen mee af te werken. Door de ontdekking van cement werd leem in onze streek verdrongen als bouwmateriaal, maar dankzij zijn thermische isolatie, zijn antistatische eigenschappen en zijn vochtregulerende werking is het weer heel actueel. Leem kan namelijk vocht opnemen en afstaan zodat de luchtvochtigheid in huis op een constant peil blijft. Op die manier vergemakkelijken zijn ademende eigenschappen de taken van ventilatiesystemen, zelfs ook in nieuwbouw!

Deze eigenschappen maken leemverf ideaal in gebruik bij authentieke renovaties van oude gebouwen maar ook in de meest eigentijdse interieurs. Bovendien zijn met leemverf eindeloos veel decoratieve technieken perfect uitvoerbaar: van een vrij strakke, gedempte look tot een genuanceerd en gestreept uitzicht.

Samenstelling

Leem is de meest ecologische telg uit de Stoopen & Meeûs familie van decoratieve verven en pleisters. Onze leem is van Europese bodem en vergt amper energie om het te winnen, produceren en verwerken. Daarbij wordt leem niet gebrand of chemisch bewerkt en is het dus volledig recycleerbaar.

Stoopen & Meeûs leem zorgt voor een ongekend natuurlijk wooncomfort door de vochtregulerende – neemt overtollig leefvocht uit de lucht op en geeft het nadien terug af – geluidsisolerende en antistatische eigenschappen van dit natuurlijk product .  Daarbij heeft leem een hoge warmteopslagcapaciteit waardoor minder energie verbruikt wordt. Leem zorgt mee voor een gezond binnenklimaat in de hedendaags sterk geïsoleerde woningen.

Ondergronden

Zoals bij alle minerale, ademende verven en pleisters bepaalt de zuigkracht van de ondergrond mee de kleurintensiteit.  Stoopen & Meeûs leemverf is voor binnengebruik, zowel op muren als op plafonds.

Geschikt voor alle minerale ondergronden, oude verflagen, hout, MDF, metaal, enz…  indien de ondergrond voldoende stabiel is. Dit maakt Stoopen & Meeûs leemverf-stucco multi inzetbaar.

Kleuren

De pigmenten van Stoopen & Meeûs zorgen voor de zachte kleurtonen van de leemverf en stucco. De variatie in ondergronden en de applicatietechnieken zorgen voor een uniek en exclusief resultaat. Bovendien kan onze leem verwerkt worden tot een natuurlijke verf of sierpleister naargelang de hoeveelheid water die wordt toegevoegd.

Daarnaast is ook de hand van de schilder-decorateur bepalend voor het eindresultaat. Daarom is het aangewezen om de afwerking eerst op een staal te testen om zo de invloed op de kleur, de intensiteit en het uitzicht samen met de applicatietechniek te evalueren.

Indicatieve kleurkaart

Voor de vakman

  • Technische fiche UniWallPrimer

    UniWallPrimer is dé primer voor gebruik bij onze LimePaint en ClayPaint. Het is een sneldrogende universele, oplosmiddelvrije primer voor zuigende en niet zuigende ondergronden, geschikt voor afwerking met alkalische producten. Je kan hem gebruiken op steenachtige materialen, cement- en gipsbepleistering, cellenbeton, beton, silicaatsteen, hout, MDF,…Enkel voor kunststof en metaal is hij niet geschikt.

Leem realisaties